Skip to content
  • Gratis verzending vanaf €59,-

  • Voor 14:00 besteld, vandaag verstuurd*

  • Achteraf betalen

  • Gratis retourneren

Wandelschoenen kopen: waar moet je op letten?

Wandelen is de perfecte manier om te ontspannen en tegelijkertijd toch lekker actief bezig te zijn. Het is goed om je hoofd leeg te maken, maar ook gezellig om met je partner of een vriendin te doen. Goede wandelschoenen zijn essentieel om de hele dag comfortabel te kunnen wandelen en geen blessures of blaren te krijgen. In deze blog vertellen wij je waar je op moet letten bij de aanschaf van wandelschoenen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van wandelschoenen?

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten tijdens het kopen van goede wandelschoenen. Het kiezen van de juiste schoenen kan het verschil betekenen. Wij bespreken de belangrijkste aspecten.

1.      De pasvorm

2.      Ondersteuning

3.      Waterdichtheid

4.      Ademend vermogen

1. De pasvorm

Het is cruciaal dat de schoenen goed passen en niet te breed of te smal zijn voor je voeten. De schoenen moeten voldoende ruimte bieden bij je tenen en moeten je hiel stevig op zijn plaats houden.

2. Ondersteuning

Wandelschoenen moeten je voeten een goede ondersteuning bieden. Zeker als jij echt in de bergen gaat lopen op ruw terrein, is het belangrijk dat je goede steun in je schoenen hebt.

3. Waterdichtheid

Als je gaat wandelen met goed weer, hoeven je schoenen niet per se waterdicht te zijn. Je kunt je schoenen beschermen met producten zoals de Durlinger Multi Spray of de Durlinger Waterafstotende Spray. Ben jij echter een fanatiekeling die door weer en wind gaat wandelen of ben jij een avonturier die veel door natte gebieden loopt? Dan zijn waterdichte wandelschoenen een must. Zo heeft bijvoorbeeld Rieker meerdere Rieker Tex schoenen en heeft ook ECCO diverse waterdichte modellen.

4. Ademend vermogen

Als je veel in de zomer wandelt is het fijn als de schoenen een groot ademend vermogen hebben. Dit voorkomt dat je voeten overmatig warm en zweterig worden. Door een ademend vermogen wordt zweet beter afgevoerd en voorkom je blaren.

Hoge of lage wandelschoenen

Wandelschoenen zijn verkrijgbaar in lage varianten of hoge varianten. Beide varianten hebben hun voor- en nadelen en natuurlijk speelt je persoonlijke voorkeur ook mee. Lage wandelschoenen zijn vaak wat lichter en soms ook flexibeler. Hierdoor zijn ze geschikt voor lichte wandelingen op vlak terrein. Ze zien er minder lomp uit en zijn soms ook in een sneakermodel te krijgen, waardoor je ze ook aan kan bij dagelijkse activiteiten. Hoge wandelschoenen geven een stuk meer steun aan je enkels. Bij ruige wandelingen kan je beter voor een hoog model kiezen. Ook zijn je enkels beter beschermt tegen scherpe rotsen en modder.

Welke merken bieden goede wandelschoenen?

Bij Durlinger bieden wij wandelschoenen aan van verschillende topmerken zoals Xsensible en Waldläufer.

Xsensible wandelschoenen

Ben je een gepassioneerde wandelaar en op zoek naar comfort en stijl? Ontdek Xsensible wandelschoenen, ontworpen met hoogwaardige materialen en innovatieve technologieën voor uitstekende voetondersteuning. Xsensible legt de nadruk op comfort, met een unieke gepatenteerde stretchleer-technologie die zich aanpast aan de vorm van je voeten en pijnlijke drukpunten voorkomt. De schoenen zijn voorzien van geavanceerde dempingstechnologieën en het Xsensible Balance System, dat druk gelijkmatig verdeelt, de belasting van je gewrichten vermindert, en het risico op blessures verlaagt. Xsensible schoenen combineren stijl en veelzijdigheid, perfect voor zowel casual wandelingen als veeleisende trektochten. Met Xsensible kies je voor een schoen die bij je persoonlijke stijl past.

Waldläufer wandelschoenen

Het Duitse merk Waldläufer staat bekend om zijn zorgvuldige aandacht voor detail in ontwerp en constructie, en biedt wandelschoenen voor mannen en vrouwen die geschikt zijn voor verschillende terreinen en omstandigheden. Deze schoenen zijn ontworpen voor optimaal comfort, mede dankzij uitneembare inlegzolen en materialen die de voetvorm complementeren. Ze verlagen het risico op vermoeidheid en pijnlijke drukpunten. Waldläufer kiest voor hoogwaardige materialen, waaronder kwalitatief leer en ademende technische stoffen. De speciale rubberen zolen zorgen voor grip op verschillende ondergronden en sommige modellen hebben een flexibele zool voor extra voetondersteuning. Waldläufer combineert Duitse precisie en kwaliteit met stijl, waardoor ze ideaal zijn voor wandelaars die zowel comfort als kwaliteit waarderen.

Onderhoud van wandelschoenen

Als je een paar goede wandelschoenen hebt gekocht, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaan. We adviseren je daarom ook graag op het gebied van onderhoud om je schoenen zo lang mogelijk mooi te houden!

1.      Zorg ervoor dat je je schoenen na iedere wandeling schoonmaakt. Dit kan bijvoorbeeld met de Durlinger Allround Cleaner. Hiermee maak je ook makkelijk de zoolranden schoon.

2.      Als je schoenen nat zijn geworden, zorg dan dat ze goed drogen. Let op: zet ze niet bij een warmtebron neer zoals een verwarming, dan kan het leer gaan scheuren.

3.      Behandel je schoenen regelmatig met een waterafstotend product om de waterdichtheid te behouden en te garanderen. Hiervoor raden wij de Durlinger Multi Spray of Durlinger Waterafstotende Spray aan.

4.      Gebruik regelmatig een verzorgingsproduct om het materiaal te verzorgen. Zo blijft deze soepel en mooi op kleur. Denk bijvoorbeeld aan de Durlinger Wax Crème of de Nubuck & Suède crème.

Waterdichte schoenen verzorgen

Heb je waterdichte schoenen gekocht die voorzien zijn van een functioneel membraam zoals de Gore-Tex? Dan is het extra belangrijk om je schoenen goed te beschermen en verzorgen. De ademende werking wordt namelijk veel minder als schoenen niet juist onderhouden worden. Verder blijft uitstraling, maar ook het comfort beter als schoenen verzorgd zijn, omdat materiaal dan schoon en soepel blijft.

Koop comfortabele wandelschoenen bij Durlinger

Het kiezen van de juiste wandelschoenen is belangrijk voor een comfortabele en veilige wandelervaring. Met een fijn paar wandelschoenen kun je urenlang genieten, zonder last te krijgen van pijnlijke blaren of vermoeide voeten. Bij Durlinger hebben wij een ruim assortiment wandelschoenen van verschillende topm

Toegevoegd aan winkeltas
terug
Het item is verwijderd uit je winkeltas